С една карта за спорт вече може да посещавате различни

...
 С една карта за спорт вече може да посещавате различни
Коментари Харесай

„Всички начини да си във форма“ помага на българите да спортуват повече

 С една карта за спорт към този момент може да посещавате разнообразни спортни клубове и да практикувате обичаните си занимания без ограничавания и с огромни отстъпки

С наближаването на Европейската седмица на спорта в края на септември проведена от Европейската комисия и подкрепена от Министерството на младежта и спорта, Содексо България започва самодейността „ Всички способи да си във форма ”. Кампанията на Содексо цели да окуражи българите да бъдат физически дейни, като увеличи осведомеността им за многочислените изгоди от практикуването на спорт и подкрепи построяването на привички за по-здравословен метод на живот.

„ Чрез самодейността желаеме да покажем на хората, че могат да бъдат дейни, без значение къде се намират, да бъдат стимулирани и ангажирани допълнително и разнообразни физически интензивности “, разяснява Виктор Косконел, изпълнителен шеф на Содексо България. „ Уверени сме, че колкото по-активни са българите, толкоз по-добър ще бъде цялостният обществен и стопански статус на страната. В допълнение към подобряването на физическото здраве, спортът е фактор в предварителната защита на редица болести, понижава напрежението, усъвършенства душевното здраве и обществения живот. “

Според последното изследване на Евробарометър по тематиката, оповестено по-рано тази година, повече от половината българи не вземат участие във физически интензивности. Около 49% от популацията на Европейски Съюз практикува спорт рядко или в никакъв случай. В дъното на класацията Румъния (7.5%) и България (9%) са с най-нисък брой спортуващи. Повече по тематиката тук.

„ Отделянето на най-малко 30 минути дневно за обичания спорт, без значение дали сме у дома или на работа, може да бъде извънредно потребно. Иновативната стратегия на Sport Pass разрешава единствено с една карта да получиш безграничен достъп до повече от 300 типа спорт и занимания в нашата разнообразна и непрекъснато растяща мрежа от сътрудници. Вече не е належащо да имаш една карта за фитнес и друга за плуване или пък да чакаш за месечен абонамент, с цел да пробваш нов спорт или клуб. Всеки ден може да бъде друг. Ние сами избираме мястото, времето и спорта “, добавя Виктор Косконел.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР